Een PVC vloer als alternatief voor parket

Vloeren zijn een belangrijk onderdeel van een woning. Er wordt dagelijks gebruik van gemaakt. Een mooie vloer kan een woning echt afmaken. Het kan een zeer mooie uitstraling geven of juist niet. Sommige mensen zijn helemaal weg van een houten vloer, bijvoorbeeld parket.pvc

Het kan een mooi effect hebben om een vloer van hout te hebben in uw woning. Maar het heeft wel bepaalde nadelen. Zo is er vaak veel onderhoud nodig en kunnen deze materialen vaak minder goed tegen water. Ook is er vaak sneller slijtage bij houten vloeren.

Kunststof vloer

Een materiaal dat steeds populairder wordt voor vloeren is PVC, een kunststof materiaal dat bepaalde voordelen heeft. Het is een goede ontwikkeling en de vloeren zijn relatief goedkoop. Doordat de vloeren populair zijn, is er ook veel keuze. U kunt dus een zeer mooie vloer uitzoeken welke voldoet aan uw eisen. Er is eigenlijk helemaal geen onderhoud nodig en het materiaal kan zeer goed tegen vocht. Geen krom trekkende vloeren dus als er water problemen in welke vorm dan ook zijn.

Goedkope vloeren voldoen soms niet aan Nederlandse / Belgische regels

zelf leggenWel is het opletten met de vloeren. Sommige goedkopere aanbieders importeren de vloeren vanuit landen als China. Daar gelden andere regels welke niet overeenkomen met de Nederlandse wetten omtrent PVC vloeren. Het is dus wel even opletten op dit gebied. Laat u hierover goed informeren. Daarnaast is het erg belangrijk om een goede egale ondervloer te hebben alvorens de vloer gelegd kan worden. Het materiaal wordt overigens ook voor daken gebruikt, dit is een redelijk nieuwe ontwikkeling.

 

Ga de PVC vloeren eens bekijken

Als u in de markt bent voor een nieuwe vloeren, ga dan eens bij een zaak kijken welke vloeren verkoopt. Er is ongetwijfeld een groot assortiment PVC vloeren waaruit u kunt kiezen met diverse motieven. U kunt dit zelf leggen, maar als u echt een mooi resultaat wilt is het laten leggen zeker een goede optie. In sommige gevallen is het leggen zelfs gratis of kan tegen een lager tarief geleverd worden. Maar u kunt het natuurlijk ook zelf leggen. Op Youtube zijn diverse filmpjes te bekijken van hoe u dit het beste kunt doen.

Bekijk ook dit filmpje:

Als u handig bent kunt u dit natuurlijk zelf doen. De vloeren kunnen strak tegen de muur aan gelegd worden wat voor een mooie afwerking zorgt.