Buitenmuur isoleren en opnieuw bepleisteren

gevelOp den duur zal een gevel onderhoud nodig gaan hebben. In het geval van bakstenen kunnen bijvoorbeeld de voegen los gaat laten, of stenen afbrokkelen. Dat is natuurlijk geen gezicht en kan er tevens voor zorgen dat u te maken krijgt met vochtplekken aan de binnenkant van uw woning (op de binnenmuur). De regen dringt dan via de buitenmuur door naar binnen, waar het vochtplekken kan gaan geven. Dit kan er vervolgens weer voor zorgen dat er schimmel ontstaat, met alle gevolgen van dien.

Om een gevel een nieuwe uitstraling te geven, kan men een bedrijf inschakelen dat zich specialiseert in gevelrenovatie. De gevel kan er weer als nieuw uit komen te zien. Maar het is daarnaast voor veel gezinnen interessant om te investeren in isolatie. Deze 2 zaken kunnen met elkaar gecombineerd worden, door het isoleren van de gevel aan de buitenzijde toe te passen en hier overheen een nieuwe laag aanbrengen met buitenbepleistering van diverse materialen. Hiervoor kunt u natuurlijk dakwerken Brasschaat inschakelen, specialisten op dit gebied.

Isolatie aanbrengen en kosten besparen

buitenmuurVia de muren in uw woning gaat veel gestookte warmte verloren, wat natuurlijk enorm zonde is. In koude periodes, zal er veel gestookt moeten worden om de woning warm te houden. Door het aanbrengen van isolatie aan de buitenmuur (de gevel) kan er veel van deze warmte binnen uw muren blijven. Zo is er dus minder warmte nodig en hoeft de verwarming niet steeds aan te slaan als het weer kouder wat kouder wordt.

Over het isolatiemateriaal aan de buitenzijde van de woning, wordt vervolgens een sierpleister aangebracht voor een mooie afwerking. Dat kan bijvoorbeeld een crepi gevel worden, maar er zijn ook andere sierpleisters waarmee dit kan worden afgewerkt. Eigenlijk zijn er 2 type gevelbepleistering. Zo is er de minerale pleister en de kunstharspleister. Beide zijn goed te gebruiken, maar hebben een aantal verschillen. De kunsthars variant is bijvoorbeeld beter bestand tegen invloeden van het weer zoals regen, sneeuw en hagel. Het bedrijf dat uw isolatie / gevelbepleistering verzorgt kan u hierover adviseren wat het beste bij uw situatie past.